HEMEN ARA
  • +905331448440
SİZİ TÜM RESMİ KURUM VE KURULUŞLARLA UĞRAŞMAKTAN KURTARIYORUZ
Sizin adınıza Yapı ruhsatı, Cins Değişikliği, Kat İrtifakı, Kat Mülkiyeti (iskan) gibi Bilumum Kurum ve Kuruluşlarda İşlerinizin Takibi Yapıyoruz.
Örnek olarak Yapı Ruhsatı Nedir? Nasıl Alınır?
İmar planı yapılmış bir binanın inşaatının başlayabilmesi için yapı ruhsatı alınmalıdır. Yapı ruhsatı almadan inşaat faaliyeti başlanmıyor.

Yapı Ruhsatı Nedir?

Herhangi bir yapının inşa edilmesi kanuni açıdan bazı izinler gerektirir. Bu doğrultuda alınması gereken ilk ve en önemli belge yapı ruhsatıdır. Yapı ruhsatı, belirlenen proje dâhilinde bir inşaatı yapımına başlanması için verilen izin belgesi olarak tanımlanır.
3194 sayılı İmar Kanunu hükümleri doğrultusunda verilen yapı ruhsatı, bir yapı izin belgesi olmasının yanı sıra, kanuni açıdan da belirli bağlayıcı hükümler ve yükümlülükler içerir. Bu anlamda, yapı ruhsatının alınması inşaata başlamak için zorunluluk ifade eder.

Yapı Ruhsatı Nedir?
Yapı ruhsatı almadan önce hangi işlemler yapılır?

Yapı ruhsatı almadan önce hangi işlemler yapılır?

Yapı ruhsatı almadan önce hangi işlemler yapılır? Yapı izni alınmadan önce, yapı sahibi veya vekillerince bağlı bulunulan Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine ve ilgili belediyelere başvurarak ya da imar durumunu gösterir çapın ve yol kotu tutanağı ile parselin kotuna göre pissu kanal bağlantısının hangi nokta ve kotlarda yapılabileceğini gösteren belgenin alınması gerekiyor.

Yapı ruhsatı nasıl alınır?

İmar Kanunu kapsamında, inşaatların yapımına çeşitli prosedürlerin tamamlanması sonucunda izin veriliyor. İzin belgesi alıp, yapı ruhsatı başvurusu yapılabilir ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla ruhsat alınabilirsiniz.